Pregătirea continuă, un plus valoare adus misiunilor

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Pregatirea continua  un plus valoare adus misiunilor | imaginea 1 18 militari din IGSU și unitățile subordonate au participat, în perioada 24-30 septembrie a.c., la cea de-a 4-a serie de pregătire în domeniul stingerii incendiilor la nave aflate pe mare/pe râuri și a executării misiunilor de căutare-salvare și recuperare din apă a persoanelor.

Activitatea s-a desfășurat la ma-co GmbH (Centrul de Formare a Competențelor MA-CO din Hamburg, Germania) și a presupus atât activități teoretice, cât și practice, într-unul dintre cele mai moderne centre de pregătire din Europa.

Cu această ocazie, participanții au dobândit cunoștințe și au dezvoltat deprinderile necesare în utilizarea tehnicilor și a tacticilor de intervenție specifice, inclusiv în ceea ce privește modul de refulare a apei pentru menținerea stabilității navei, aplicarea trinomului de intervenție, controlul ventilației, lucrul cu sisteme moderne de stingere și managementul personalului la bord în situații de urgență.

Li se dorește mult succes și li se transmit felicitări pentru devotamentul, implicarea și perseverența dovedite!


Stagiile de pregătire se derulează în cadrul proiectul MULTIRISC MODUL III, finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN, al cărui obiectiv general vizează creșterea nivelului de competență a profesioniștilor în domeniul situațiilor de urgență. Perioada alocată cursurilor este 03 septembrie – 10 decembrie a.c.

Activitatea 7 – ”NAVAL”, aferentă acestui proiect, presupune 14 sesiuni de instruire în domeniul stingerii incendiilor la nave și a executării misiunilor de căutare-salvare și recuperare din apă, activitate de care vor beneficia 188 pompieri din IGSU și unitățile subordonate.

Beneficiile oferite:

  • eficientizarea acțiunilor de intervenție pe apă, prin asigurarea unui nivel de pregătire adaptat nevoilor operative, corelat cu tehnica din dotare și cea care urmează a fi achiziționată;
  • creșterea numărului personalului navigant, specializat în intervenția pentru stingerea incendiilor pe mare, pe râuri și în misiunile de căutare-salvare și recuperare;
  • scăderea timpului de răspuns la intervenții.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.