Stagiu de perfecționare pentru salvarea animalelor din medii ostile

Marți, 26 Septembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Stagiu de perfectionare pentru salvarea animalelor din medii ostile | imaginea 1 Pentru că pentru pompieri fiecare viață contează, pentru ei este foarte important ca fiecare misiune care include salvare de animale din medii ostile să decurgă corespunzător. Cu acest scop, pompierii brașoveni participă la stagii de perfecționare pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții.

Stagiile se desfășoară la Poligonul de Antrenament și Pregătire de Specialitate din Făgăraș. La acest stagiu de perfecționare au participat cadre ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Neamț, Sălaj și Mureș, fiind al XVII–lea stagiu din cadrul modulului.

Cursanților li s-a prezentat o parte din fauna țării și animale care necesită atenție deosebită în modul de abordare pentru salvarea acestora din medii ostile vieții.

Participanților la curs li s-au transmis informații teoretice și practice importante cu privire la comportamentul anumitor specii, acordându-se atenție deosebită animalelor de talie mare, des întâlnite in cazuistica intervențiilor pompierilor militari.

De asemenea au fost punctate și aspecte din legislația internă privind protecția animalelor, pentru a se cunoaște cadrul legal și au fost prezentate procedurile IGSU, in ceea ce privește organizarea acțiunilor de căutare/salvare a animalelor in medii ostile.

Se adresează mulțumiri instructorilor formatorilor, plt.a dj Antonovici Dragoș și plt. adj. Roman Ionuț, și li se urează cursanților mult succes în a pune în aplicare în intervențiile pentru salvarea animalelor din medii ostile a informațiilor primite în timpul stagiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.