Succesul misiunilor constă în pregătirea temeinică a salvatorilor

Marți, 05 Septembrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Succesul misiunilor consta in pregatirea temeinica a salvatorilor | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj a desfășurat joi, 31 august a.c., un exercițiu tactic județean pentru antrenarea structurilor de management și intervenție la stingerea unui incendiu izbucnit la fondul forestier din localitatea Fildu de Sus.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus izbucnirea unui incendiu provocat ca urmare a igienizării unui teren aflat proximitatea pădurii Fildu de Sus, iar flăcările favorizate de condiţiile meteorologice (intensificări ale vântului precum şi gradul de uscăciune al culturilor cauzat de temperaturile ridicate) s-au propagat la litiera pădurii.

Alături de pompierii sălăjeni (din cadrul Secţia de Pompieri Jibou, Punctului de Lucru Sânmihaiu Almașului, Detaşamentul de Pompieri Zalău, grupa operativă a ISU) alți participanți la această activitate au fost: pompierii Detașamentului Huedin din cadrul ISU Cluj, pompieri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fildu de Jos, personal al Ocolului Silvic Almașu, echipaje ale poliției, și ale unității militare Zalău.

Au fost urmărite îndeaproape stabilirea gradului de pregătire a personalului propriu, verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante la activitate și cunoaşterea de către toate structurile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă manifestate de incendiile de pădure a caracteristicilor tactice privind stingerea unui potenţial incendiu la fondul forestier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.