Accident aviatic la Heliportul Spitalului Județean Bacău

Marți, 10 Octombrie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Accident aviatic la Heliportul Spitalului Judetean Bacau | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a participat miercuri, 04 octombrie a.c., la un exercițiu tactic, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident aviatic la Heliportul Spitalului Județean de Urgență Bacău, găzduit de SJU Bacău.

Acesta s-a desfășurat după un scenariu dinainte stabilit, potrivit căruia, în jurul orei 10:00, la Heliportul SJU Bacău a avut loc un accident aviatic, urmat de un incendiu.

Pentru gestionarea operativă a situației, în cel mai scurt timp, la locul indicat s-au deplasat mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, respectiv două autospeciale de stingere cu apă și spumă, descarcerarea, autoplatforma, o ambulanță SMURD, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au acționat conform scenariului, acționându-se pentru stingerea incendiului, extragerea victimelor încarcerate, acordarea primului ajutor și îndepărtarea efectelor negative.

Exercițiul a vizat verificarea concepției de acțiune, pregătirea efectivelor proprii pentru cunoașterea modului de comportare pe timpul acțiunilor de intervenție și salvare, precum și realizarea unei informări complete a personalului propriu, privind modul de comportare în cazul producerii unui accident aviatic.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.