Accident naval în Delta Dunării

Marți, 17 Octombrie 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Accident naval in Delta Dunarii | imaginea 1 În data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, s-a produs o situație de urgență generată de producerea unui accident naval, pe raza localității Mila 23, comuna Crișan.

Conform planului de intervenție, un echipaj de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Pichetului de pompieri Nave Operative Crișan s-au deplasat în timp operativ către locul de producere a accidentului.

La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Crișan, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Autoritatea Navală Română și Administrația Fluvială a Dunării de Jos.

La sosirea echipajelor de intervenție, acestea au constatat că este vorba despre un accident naval, în care au fost implicate patru persoane, dintre care o persoană cu atac de panică, o persoană cu multiple traumatisme și două persoane dispărute. Persoana rănită a fost preluată de către echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical calificat.

Fiind vorba și de două persoane dispărute, pentru a demara căutările, a fost solicitat, în sprijin și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o ambarcațiune SAR tip Targa.

În urma executării misiunilor de căutare, persoanele au fost găsite în viață, acesta fiind un caz fericit, și transportate către punctul de acordare a primului ajutor medical de la nivelul ambulanței SMURD, suferind de o ușoară hipotermie.

Pe timpul intervenției a fost solicitat și sprijinul echipajelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Totodată, scenariul exercițiului a fost unul complex, incluzând și elemente surpriză, cum ar fi izbucnirea unui incendiu produs în urma unui scurtcircuit electric la instalația ambarcațiunii, dar și scurgeri de combustibil, pentru a testa capacitatea de adaptare a forțelor de intervenție la situații neprevăzute.

Din fericire, acesta a fost scenariul unui exercițiu, dar în ultima perioadă, pe raza județului Tulcea au existat asemenea accidente care, de cele mai multe ori, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă tuturor conducătorilor de ambarcațiuni să manifeste prudență maximă, pentru a evita producerea unei situații de urgență similară.

Se adresează mulțumiri pentru participare tuturor forțelor implicate și voluntarilor care și-au luat rolul de victimă în serios, pentru ca acest exercițiu să fie cât mai apropiat de o situație reală!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.