Accident rutier, urmat de incendiu și evacuarea unei clădiri

Marți, 31 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Accident rutier  urmat de incendiu si evacuarea unei cladiri | imaginea 1 1. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Acestea au rămas blocate în interiorul uneia dintre mașini, fără a avea posibilitatea de a ieși singure.

2. În urma impactului, unul dintre autoturisme a luat foc, iar flăcările s-au propagat la vegetația uscată de pe marginea drumului.

3. Fumul dens a inundat clădirea din apropierea zonei incendiate, iar angajații au fost evacuați.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc, joi, 26 octombrie a.c., în incinta Zonei Libere. Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de descarcerare și de extragere a victimelor din autoturism, de acordare a primului ajutor medical răniților, de căutare-salvare în clădirea inundată de fum și de stingere a incendiului.

La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea persoanelor care s-au intoxicat cu fum sau au suferit diverse traumatisme în urma evenimentului rutier și pentru transportarea acestora la spital.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Giurgiu. Se adresează mulțumiri tuturor pentru sprijinul acordat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.