Avarii, incendii și explozii la operatori economici

Marți, 03 Octombrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Avarii  incendii si explozii la operatori economici | imaginea 1 Un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, de tip Livex, având ca temă - gestionarea situațiilor de urgență generate de avarii, incendii, explozii la operatori economici (sursă de risc chimic), s-a desfășurat în colaborare cu Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul S.C. Heidelberg Cement Group S.A.

În cadrul acestui exercițiu s-a abordat scenariul conform căruia, în urma unei defecțiuni/avarii în zona morilor de tocat materie primă din cadrul fabricii, a avut loc o deflagrație, urmată de incendiu la o bandă transportoare, iar un angajat a fost de negăsit în urma evenimentului.

După primirea apelului la numărul unic de urgență 112, Detașamentul Deva a dislocat la locul solicitării, o autospecială complexă de stingere cu apă și spumă cu capacitatea de 4000 de l, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD tip B2.

La sosirea echipajelor profesioniste la fața locului, acționa pentru limitarea propagării incendiului o echipă din cadrul serviciului privat de pompieri al fabricii. La preluarea acțiunii de către pompierii militari, s-a acționat în prima fază pentru căutarea și salvarea persoanei surprinse de eveniment.

Întrucât victima a fost găsită la o înălțime de aproximativ 30 de metri, pe o scară metalică, exterioară, situată în vecinătatea morii afectate, pentru salvarea acesteia, s-a folosit targa cu care este prevăzută nacela autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime.

După evacuarea persoanei care se afla în stare de inconștiență, s-a actionat pentru stingerea ultimelor focare existente la nivelul construcției, prin folosirea tunului de apă al autoscării mecanice.

Scopul acestui exercițiu a fost acela de perfecționare a deprinderilor forțelor participante (militari și civili) privind lucrul în condiții de stres și presiune, la înălțime și în medii periculoase generate atât de producerea unui incendiu, cât și de natura materialelor combustibile prezente în incinta acestui operator economic industrial.

𝘚𝘪𝘮𝘶𝘭â𝘯𝘥 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘦 𝘱𝘰𝘵 î𝘯𝘵â𝘮𝘱𝘭𝘢 î𝘯 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, se 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘰𝘭𝘪𝘥ează 𝘳𝘦𝘭𝘢ț𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘰𝘱𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢ț𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘶𝘳𝘨𝘦𝘯ță, 𝘢𝘷â𝘯𝘥 î𝘯𝘤𝘳𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤ă î𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯ă 𝘷𝘰r 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘢 𝘨𝘦𝘴𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮 𝘰𝘳𝘪𝘤𝘦 𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘤𝘳𝘪𝘵𝘪𝘤.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.