Detașamentul de Pompieri Satu Mare - exercițiu cu forțe și mijloace în teren

Marți, 24 Octombrie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Detasamentul de Pompieri Satu Mare   exercitiu cu forte si mijloace in teren | imaginea 1 Vineri, 20 octombrie a.c., Detașamentul de Pompieri Satu Mare a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, de tip Livex (live exercise), situația tactică fiind reprezentată de un incendiu la zona de depozitare și distribuție a produselor la un operator economic aflat la aproximativ 10 km distanţă față de subunitate.

Pe parcursul simulării situației de urgență a fost mobilizat un efectiv de 15 pompieri militari sub comanda și monitorizarea domnului sublocotenent Firisar Dănuț, (Î) locțiitor comandant, cu următoarea tehnică de intervenție: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenții la incendii, o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj de prim ajutor SMURD B2.

Pe lângă stingerea incendiului produs, echipajele prezente au simulat măsurile pentru limitarea riscurilor asupra persoanelor aflate în obiectiv.

Prin desfășurarea acestui exercițiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a urmărit perfecționarea deprinderilor personalului participant în domeniul situațiilor de urgență, cu accent pe verificarea modului de acțiune și folosirea mijloacelor tehnice din dotare, în scopul îmbunătățirii timpului de răspuns în situații limită și eficientizării misiunilor de stingere și salvare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.