Exercițiu transfrontalier cu parteneri din Republica Serbia

Marți, 10 Octombrie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Exercitiu transfrontalier cu parteneri din Republica Serbia | imaginea 1 Pompierii militari timișeni au desfășurat, miercuri, 04 octombrie a.c., un 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐚𝐥𝐢𝐞𝐫 cu parteneri din 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑆𝑒𝑟𝑏𝑖𝑎 (𝑜𝑟𝑎𝑠̦𝑒𝑙𝑒 𝑍𝑟𝑒𝑛𝑗𝑎𝑛𝑖𝑛 𝑠̦𝑖 𝐾𝑖𝑘𝑖𝑛𝑑𝑎), privind managementul unei situații de urgență, generată de producerea unor 𝒊𝒏𝒖𝒏𝒅𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒑𝒆 𝒓𝒂̂𝒖𝒍 𝑩𝒂̂𝒓𝒛𝒂𝒗𝒂 din orașul Gătaia.

Pe parcursul exercițiului s-a operaționalizat o tabără de sinistrați pentru evacuarea victimelor inundațiilor și s-a intervenit pentru refularea apei cu 2 motopompe de capacitate mărită, totodată acționându-se pentru îndiguirea malurilor cu saci de nisip.

Forțe și mijloace utilizate: 2 autocamioane cu sistem hidraulic tip abroll, 1 buldoexcavator, 1 container tabără mobilă, 3 motopompe de mare capacitate, 2 bărci de salvare-căutare, 1 încărcător saci cu nisip, încadrate cu un efectiv de 8 ofițeri și 30 de subofițeri/soldați.

Joi, 05 octombrie, ISU TIMIȘ a desfășurat un nou exercițiu transfrontalier cu parteneri din Republica Serbia privind managementul unei situații de urgență generată de producerea unui 𝐜𝐮𝐭𝐫𝐞𝐦𝐮𝐫 de pământ în orașul Deta.

Pe parcursul celor 2 zile s-a operaționalizat o tabără de sinistrați pentru evacuarea victimelor și s-a acționat pentru căutarea-salvarea persoanelor dispărute, cu 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, un microbuz, un container Multirisc, un buldoexcavator, o autosanitară SMURD tip B. Scenariul a prevăzut și stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul orășenesc Deta.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.