ISU Mehedinți a participat la un amplu exercițiu internațional în Bosnia-Herțegovina

Marți, 31 Octombrie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

ISU Mehedinti a participat la un amplu exercitiu international in Bosnia Hertegovina | imaginea 1 𝐈̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟐-𝟐𝟖 octombrie a.c., 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥-𝐬̦𝐞𝐟 𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢, 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥 𝐆𝐨𝐠𝐢̂𝐥𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬-𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢, 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐨 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞, 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐨𝐩𝐭 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐧𝐢, a 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚t 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮 𝐜𝐮 𝐟𝐨𝐫𝐭̦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧, 𝐅𝐋𝐄𝐗 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬-a 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦urat 𝐢̂𝐧 𝐁𝐫𝐜𝐤𝐨, 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐬𝐧𝐢𝐚 𝐬̦𝐢 𝐇𝐞𝐫𝐭̦𝐞𝐠𝐨𝐯𝐢𝐧𝐚.

Conform scenariului exercițiului din cadrul 𝐈𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐃𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐒𝐮𝐝 𝐄𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢, guvernul a declarat stare de urgență în urma inundațiilor devastatoare, care au avut consecințe tragice, soldate cu pierderea a 12 vieți, rănirea a 72 de persoane, dispariția a 95 de oameni, adăpostirea a 1350 persoane și aproximativ 14,350 cetățeni rămași fără adăpost.

Numeroase clădiri publice au fost deteriorate și gospodării inundate, infrastructura fiind grav avariată. Echipele de protecție civilă și pompieri au efectuat operațiuni de evacuare a persoanelor aflate în pericol, solicitând sprijin în vederea acordării de asistență umanitară internațională.

Scopul exercițiului a fost acela de a testa cooperarea regională și interoperabilitatea între echipele de răspuns la dezastre ale Statelor Membre DPPI SEE (SM), cooperarea în ceea ce privește asistența internațională, precum și verificarea procedurilor destinate sprijinului națiunii gazdă.

De asemenea, au fost urmărite: modul în care pot fi folosite dronele în recunoașterea și evaluarea situației la locul intervenției, modul de planificare și organizare a taberelor de sinistrați, precum și suportul logistic necesar în situația acordării de asistență internațională.

În desfășurarea exercițiului au fost integrate și elemente de comunicare în contextul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, cu care se dorește o extindere a interoperabilității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.