Incendiu în interiorul Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu

Marți, 24 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu in interiorul Teatrului  Tudor Vianu  din Giurgiu | imaginea 1 La ora 12:00, a sunat alarma de incendiu la Teatrul “Tudor Vianu”.

Din fericire, a fost vorba doar de unde un exercițiu organizat de Detașamentul de Pompieri Giurgiu. Acesta a avut ca temă modul de intervenție în cazul producerii unui incendiu în interiorul instituției de cultură.

Cu acest prilej, au fost simulate acțiuni de evacuare a spectatorilor, a actorilor și a angajaților de la teatru, dar și de salvare a două persoane surprinse în interior. Conform scenariului, acestea se aflau în sala mare a teatrului și în hol, fiind cel mai probabil intoxicate cu fum.

Pompierii au utilizat și un ventilator de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, util în astfel de intervenții. La simulare s-a acționat cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport victime multiple.

Se precizează faptul că în cazul producerii unui incendiu într-o astfel de instituție, cetățenii trebuie să dea dovadă de calm şi să respecte indicațiile personalului de pe locul de muncă cu atribuții în acest sens.

Ușile trebuie deschise cu prudenţă, deoarece afluxul de aer poate provoca creşterea rapidă a flacărilor. De asemenea, în încăperile cu fum dens, persoanele trebuie să se îndrepte spre ieșire, deplasându-se cât mai aproape de podea.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.