Incendiu în tunel feroviar

Vineri, 20 Octombrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Incendiu in tunel feroviar | imaginea 1 Luni, 16 octombrie a.c., a avut loc al doilea exercițiu în teren din cadrul “Stagiului de Formare COS-DSM”- sesiunea 6, din acest an. Tema exercițiului a fost: “Incident feroviar”, acesta desfășurându-se la Tunelul Feroviar Teliu.

La exercițiu, atât experții francezi, cât și cei români au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea COS-DSM cu reprezentanții celorlalte instituții.

Conform scenariului, în data de 16 octombrie a.c., dispeceratul ISU Brașov a fost anunțat prin SNUAU 112 de către responsabilul de șantier care supraveghea o echipă de muncitori ce efectuau lucrări de întreținere la Tunelul Feroviar Teliu, despre izbucnirea unui incendiu în tunel.

Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum, și ia rapid amploare, fiind alimentat de materialele combustibile de pe șantier. Ca urmare a incendiului, schelele se prăbușesc, victimele fiind blocate în interiorul tunelului.

Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu”. La locul intervenței s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din Brașov, inclusiv autospeciala pentru transport roboți și elicopterul SMURD Brașov.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

Pe această cale, se adresează mulțumiri conducerii și angajaților CFR Brașov pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Poliția Română și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă, colegilor pompieri de la ISU Brașov și ISU Covasna, Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Serviciului Public Local Salvamont Poiana Brasov, Serviciului Județean de Ambulanță, Crucii Roșii și voluntarilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.