Incendiu la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Strehaia

Marți, 03 Octombrie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu la Scoala Gimnaziala  Mihai Viteazul  din Strehaia | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfășurat, miercuri, 27 septembrie a.c., un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐥𝐚 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚̆ ,,𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐕𝐢𝐭𝐞𝐚𝐳𝐮l” 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐭𝐫𝐞𝐡𝐚𝐢𝐚.

Conform scenariului exercițiului, în urma unui scurtcircuit produs într-o sală de clasă de la etaj, a izbucnit un incendiu, care se manifesta cu flacără deschisă, cu degajare puternică de fum, gaze toxice şi temperaturi ridicate.

După producerea evenimentului negativ, personalul de la locul de muncă a evacuat o parte din elevi și s-a autoevacuat, dar o persoană intoxicată ușor cu monoxid de carbon a rămas izolată în clădire.

În urma apelului 112, Staţia de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru salvarea şi evacuarea persoanelor surprinse în interiorul clădirii, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea de prim ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.

Scopul acestui exerciţiu a fost stabilirea și însușirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi a măsurilor ce se impun pentru salvarea persoanelor şi lichidarea incendiului, dar și antrenarea personalului și verificarea nivelului de pregătire.

𝐼̂𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑖̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑐𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑠 𝑠̧𝑖 𝑎 𝑟𝑒𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣𝑖 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑒, 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑠𝑢𝑏𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐼𝑛𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑆𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̧𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑈𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆ ,,𝐷𝑟𝑜𝑏𝑒𝑡𝑎” 𝑎𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̧𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑒ℎ𝑒𝑑𝑖𝑛𝑡̧𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̧𝑜𝑎𝑟𝑎̆ 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑑𝑖𝑐 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑒𝑥𝑒𝑟𝑐𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑝𝑒 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑎 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.