Incidente chimice și contaminări cu substanțe periculoase la Toplița

Marți, 03 Octombrie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incidente chimice si contaminari cu substante periculoase la Toplita | imaginea 1 Peste 30 de salvatori harghiteni, cu 7 autospeciale de intervenție, au participat miercuri, 27 septembrie a.c., la un exercițiu complex de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, în Toplița.

Incidente chimice, contaminări cu substanțe periculoase, căutarea-salvarea victimelor, alarmarea și evacuarea persoanelor din zona de risc, accident rutier, descarcerare, incendiu au fost gestionate de echipajele ISU în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Cooperarea dintre echipajele: ISU Harghita, ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al jud. Mureş, Poliţia Harghita, Jandarmeria Harghita, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Harghita, Comitetul Local și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Toplița a reprezentat unul dintre obiectivele principale ale exercițiului.

Fiecare exercițiu reprezintă o nouă lecție învățată, iar prin simularea unor scenarii complexe care să crească nivelul de efort al celor implicați se atinge performanța maximă în cazul evenimentelor reale. La finalul exercițiului, toți participanții și-au realizat propriile evaluări, care vor sta la baza perfecționării pregătirii viitoare. Se adresează mulțumiri tuturor celor implicați!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.