Pompierii militari și fenomenele termice ale incendiului

Marți, 03 Octombrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii militari si fenomenele termice ale incendiului | imaginea 1 Focul a dovedit că poate fi prieten, dar și dușman, efectele sale fiind câteodată dezastruoase, conducând la pierderi importante de bunuri materiale și chiar vieți omenești. Deseori îi vedem pe salvatori luptându-se cu incendiile și de cele mai multe ori reușind să le învingă, cu toate că, la un moment dat, sorții păreau potrivnici.

Unii sunt tentați să spună că e un lucru obișnuit, că asta fac ei zi de zi, asta le e meseria, însă trebuie știut că aceste rezultate au în spate multe ore de muncă, cursuri de specializare și antrenamente riguroase care să le asigure dezvoltarea profesională.

În cadrul Detașamentului de Pompieri Videle, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, este operaționalizat un poligon de antrenament și pregătire în care salvatorii din întreaga țară au posibilitatea să asimileze, aprofundeze și să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul situațiilor de urgență, pe linia stingerii incendiilor, salvării din medii ostile și pregătirii fizice.

Săptămâna trecută, 10 pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență București-Ilfov, Călărași, Constanța, Dolj și Giurgiu au parcurs modulul IV de pregătire – „Stagiul de perfecționare pentru identificarea fenomenelor termice”, având prilejul de a observa și învăța despre fenomenele complexe ce se pot produce pe timpul incendiilor, cum ar fi flashover–ul și backdraft–ul.

Cu siguranță că experiența și cunoștințele acumulate de ei la această pregătire vor fi diseminate și colegilor lor, din rândul personalului de intervenție, iar împreună vor reuși să asigure un grad ridicat de siguranță pentru cetățeni.

Li se adresează felicitări tuturor participanților pentru seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă la acest stagiu de perfecționare și li se dorește misiuni cât mai ușoare în carieră!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.