Pregătire continuă și dedicare profesională

Marți, 31 Octombrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pregatire continua si dedicare profesionala | imaginea 1 Salvarea unei vieți nu e o chestiune de noroc, ci de pregătire continuă și dedicare profesională!

Când au de-a face cu misiuni în care este necesară intervenția alpiniștilor, precizia și timpul de răspuns sunt foarte importante în hotărârea fiecărui detaliu și execuția fiecărei mișcări.

De aceea, pompierii desfășoară regulat exerciții privind acțiunile de căutare și salvare a victimelor de la înălțime.

Joi, 26 octombrie a.c., alpiniștii au simulat pe viaductul CFR dezafectat din localitatea Vălișoara, recuperarea unei persoane care a rămas suspendată sub pod și ridicarea acesteia până la locul de evacuare.

Astfel, s-au pus în practică diferite operațiuni de ridicare și lansare a tărgii cu victimă și modificarea poziției tărgii din orizontală în verticală.

Pe lângă acest scenariu, alpiniștii de intervenție s-au pregătit individual în ceea ce privește parcurgerea pe corzi și realizarea de amaraje-ancore.

Scopul acestor exerciții este acela de sincronizare a acțiunilor salvatorilor și de perfecționare a pregătirii acestora pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor de căutare şi salvare din medii ostile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.