Accident feroviar în stația CFR Roșiori Nord

Joi, 02 Noiembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Accident feroviar in statia CFR Rosiori Nord | imaginea 1 Marți, 31 octombrie a.c., începând cu ora 12.00, în stația CFR Roșiori Nord, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A.D. Ghica” al județului Teleorman a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în situația producerii unui accident feroviar.

În urma acestuia, un vagon cisternă, încărcat cu amoniac lichid, a deraiat și a luat foc, existând pericol de explozie.

Potrivit scenariului, pe lângă scurgerea de amoniac prin partea din spate a vagonului fisurat, incendiul amenința să se propage la vagoanele de marfă alăturate, printre care și la unul ce transporta motorină.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, au fost găsite mai multe victime care necesitau acordarea primului ajutor calificat și evacuarea într-o zonă de siguranță. Din cauza numărului mare al persoanelor implicate în eveniment, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În vederea rezolvării situațiilor tactice ale exercițiului, din cadrul unității au acționat patru autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, cu o ambulanță și o autospecială pentru victime multiple, un autocamion cu tabăra mobilă și o autospecială CBRN cu echipamentele specifice de decontaminare.

În sprijinul pompierilor au intervenit mai multe echipaje medicale din cadrul SAJ Teleorman, de poliție, jandarmi și din cadrul celorlalte structuri cu atribuții de intervenție în cazul producerii unui accident feroviar în care sunt implicate substanțe periculoase.

Obiectivul principal al acestui eveniment a fost asigurarea unui răspuns coordonat de către structurile care acționează în cazul producerii unei astfel de situații de urgență, consolidarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor operaţionale, cunoştinţelor colective, capabilităţilor şi resurselor autorităţilor, instituţiilor şi organizaţiilor care compun Sistemul Naţional pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (SNMSU) la nivel județean.

Se adresează mulțumiri tuturor participanților din cadrul instituțiilor implicate, pentru abordarea cu seriozitate și profesionalism a situațiilor tactice, fapt ce a condus la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Pompierii teleormăneni sunt convinși că în cazul unor evenimente reale, toți cei implicați în gestionarea situației de urgență vor depune aceleași eforturi pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.