Accident rutier cu 19 victime

Luni, 27 Noiembrie 2023Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Accident rutier cu 19 victime | imaginea 1 Joi, 23 noiembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a desfășurat un exerciţiu de cooperare în cazul producerii unui accident rutier în Parcul Industrial din municipiul Reșița.

Conform scenariului, în eveniment au fost implicate o autocisternă încărcată cu oxigen, un microbuz de 16+1 locuri și o autoutilitară care transporta o substanță radiologică, înregistrându-se, în total, 19 victime.

În urma apelului pe numărul unic de urgenţă 112, prin care erau înștiințați privind producerea evenimentului și tipul substanței radiologice implicate, a avut loc o complexă desfășurare de forțe și mijloace, cu punerea în aplicarea a Planului Roșu de intervenție.

Fiecare participant la exercițiu trebuia să cunoască ce atribuții îi revin, astfel ca, într-un scenariu real, să existe o coordonare optimă și o cooperare perfectă între autoritățile implicate în gestionarea unei astfel de situații de urgență.

Exercițiul a avut drept scop testarea și antrenarea structurilor de coordonare-conducere și de răspuns privind gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unor evenimente pe timpul activității de transport produse periculoase și riscuri asociate, prin verificarea respectării fluxului informaţional-decizional pe toate palierele, a capacităţii de reacţie şi decizie, precum şi antrenarea personalului/efectivelor structurilor MAI și verificarea nivelului de pregătire a acestora.

În desfăşurarea exerciţiului au fost implicate forţe din cadrul unităţii noastre, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Serviciuliu Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, Agenției pentru Protecția Mediului, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Reșița.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.