De la experiență la excelență

Joi, 09 Noiembrie 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

De la experienta la excelenta | imaginea 1 O nouă activitate de succes, desfășurată sub același motto: ”De la EXPERIENȚĂ la EXCELENȚĂ: importanța pregătirii continue pentru pompieri!”

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au desfășurat marți, 7 noiembrie a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în scenariul producerii unei situații de urgență la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

Situația de fapt simulată cu acest prilej a fost producerea unui incendiu la parterul unuia dintre pavilioanele de cazare ale colegiului, cu pericol de propagare la etajele superioare, o persoană fiind surprinsă de incendiu la etajul I al clădirii.

Victima a fost preluată de către echipa de căutare-salvare și predată în cel mai scurt timp echipajului SMURD. Activitatea s-a încheiat prin susținerea unei instruiri pe linie de prim ajutor și mod de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Exercițiile constituie o parte esențială a activității pompierilor militari deoarece îi ajută să își dezvolte abilitățile și să-și testeze cunoștințele într-un mediu realist. De asemenea, acest tip de activități oferă pompierilor prilejul de a lucra în echipă, de a comunica și de a se coordona, fiind minimizat astfel riscul de apariție a erorilor și maximizate șansele de succes.

Eficiența și profesionalismul sunt țelurile pompierilor prahoveni, sunt dedicați acestora și își doresc să devină tot mai buni în activitatea pe care o desfășoară, asigurând protecția și siguranța semenilor.

De asemenea, aceste activități au o importanță deosebită atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, fiind realizată o pregătire a acestora pentru a reacționa corespunzător și eficient atunci când se confruntă cu situații limită, în care prima reacție poate face diferența. Se adresează felicitări tuturor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.