Incident aviatic la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Joi, 02 Noiembrie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Incident aviatic la Aeroportul International  Avram Iancu  Cluj | imaginea 1 Marți dimineața, 31 octombrie a.c., forțe și mijloace din cadrul ISU Cluj, alături de reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, au desfășurat un amplu exercițiu, care a simulat un incident aviatic.

Mai exact, o aeronavă a ieșit în lateralul pistei la aterizare. Ca totul să se complice și mai tare, trenul de aterizare al aeronavei s-a deteriorat, iar fuselajul și planurile au suferit avarii. În plus, a izbucnit și un incendiu, la bord aflându-se peste 100 de pasageri.

În urma evenimentului, au rezultat victime multiple, astfel că a fost activat Planul Roșu de intervenție. De asemenea, la fața locului au fost amplasate Puncte Medicale Avansate pentru acordarea îngrijirilor medicale, respectiv evacuarea la spital.

Exercițiul a fost unul benefic, întrucât pompierii au putut colabora din nou cu toate instituțiile de forță, implicate în gestionarea unei situații de criză. Se adresează mulțumiri tuturor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.