Pregătirea este esențială în lupta cu focul

Marți, 07 Noiembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pregatirea este esentiala in lupta cu focul | imaginea 1 “Pregătirea nu este totul, dar fără pregătire, nu este nimic”, spunea Winston Churchill. Pentru fiecare pompier militar, pregătirea este esențială, deoarece în lupta cu focul nu este loc de greșeli.

În perioada 31 octombrie - 03 noiembrie a.c., la Poligonul de Pregătire al Detașamentului Videle, nouă pompieri militari din județele Gorj, Mehedinți, Olt, Ialomița și Teleorman au experimentat în profunzime complexitatea incendiilor și au înțeles importanța de a se instrui pentru a face față celor mai complexe situații de urgență.

În cadrul modulului IV - „Stagiul de perfecționare pentru identificarea fenomenelor termice”, aceștia au învățat că incendiile nu sunt de joacă. Fenomene precum flashover-ul și backdraft-ul pot fi extrem de periculoase, iar cunoașterea acestora este crucială pentru a salva viețile semenilor și pentru a proteja comunitățile din care fac parte.

Reprezentanții ISU Teleorman sunt mândri de angajamentul și dedicarea acestor profesioniști și sunt încrezători că experiența acumulată îi va consolida în lupta lor nobilă de a proteja și salva vieți. Salvatorii continuă să se dedice misiunii lor de a fi întotdeauna pregătiți să intervină în situații de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.