Incendiu izbucnit la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Marți, 30 Ianuarie 2024Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu izbucnit la Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau | imaginea 1 Un exercițiu reprezintă o acțiune fizică sau intelectuală, făcută sistematic și repetat, în scopul dobândirii sau perfecționării unor deprinderi sau abilități.

Protagoniștii simulării de joi, 25 ianuarie a.c., au fost pompierii din cadrul Detașamentului Zalău, care au întreprins la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Zalău un exercițiu prin care s-a urmărit eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, precum și perfecționarea gradului de pregătire a personalului forțelor de intervenție.

Scenariul exercițiului a constat în izbucnirea unui incendiu în interiorul edificiului care a surprins și câteva victime.

Avem vești bune: ”victimele” au fost evacuate la timp din incintă, ”incidentul” nu s-a soldat cu pierderi umane sau materiale, iar salvatorii sălăjeni au trecut cu brio testul cooperării operative în condiții de presiune.

Pompierii reamintesc faptul că aceste tipuri de activități sunt imperios necesare formării continue în context informal a salvatorilor, dar în aceeași proporție sunt benefice și comunității civile, din perspectiva operativității salvării vieților omenești în cazul producerii reale a unor situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.