Cădere de pietre de pe versanți, cu surprindere de persoane

Marți, 27 Februarie 2024Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Cadere de pietre de pe versanti  cu surprindere de persoane | imaginea 1 Joi, 22 februarie a.c., începând cu ora 09:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a organizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.

Acesta s-a desfășurat pentru gestionarea unor situații de urgență determinate de o cădere de pietre de pe versanți, cu surprindere de persoane și afectarea utilităților (apă și electricitate), în Parcul Național Cozia - zona viaductului Cârligul Mic.

Peste 45 de pompieri au acționat cu 11 autospeciale de intervenție, de diferite tipuri, pentru a executa misiunile impuse de starea de urgență.

La exercițiu au participat salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, ai Stației Brezoi și SVSU Călimănești, dar și echipe din partea instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), cu rol important în luarea măsurilor care se impun în cazul producerii unor astfel de situații de urgență (IJJ, IPJ, SAJ, Salvamont, Apavil și Distribuție Oltenia).

Se adresează mulțumiri pe această cale tuturor participanților și, totodată, cetățenii sunt informați că aceste exerciții vor avea loc periodic, pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.