Evacuare în urma unui cutremur, la un liceu din Constanța

Joi, 08 Februarie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Evacuare in urma unui cutremur  la un liceu din Constanta | imaginea 1 Luni, 5 februarie a.c., s-a desfășurat un exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” Constanța.

Activitatea a constat atât în pregătirea elevilor privind modul de comportare în caz de cutremur, precum și modul de intervenție și acțiune a profesorilor și a personalului auxiliar privind modul de evacuare în caz de cutremur. În urma exercițiului, s-au evacuat peste 190 elevi, cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic.


În această perioadă, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța sunt prezenți în unitățile de învățământ, unde desfășoară activități de instruire a elevilor cu privire la modalitatea în care pot preveni situațiile de urgență, familiarizându-i totodată cu modul adecvat în care trebuie să acționeze în cazul producerii unui incendiu, a unui cutremur și a altor evenimente care le pot periclita viața.

Acțiunile de informare și educație preventivă a copiilor, organizate în școlile din județ, se derulează sub formă de lecții deschise, prezentări, exerciții și alte activități, adaptate fiecărei categorii de vârstă, precum și prin sesiuni teoretice și practice de pregătire în domeniul acordării primului ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.