Incendiu cu victime la Salina Târgu-Ocna

Marți, 20 Februarie 2024Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendiu cu victime la Salina Targu Ocna | imaginea 1 Joi, 15 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău a efectuat un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu la Salina Târgu Ocna.

📌Conform scenariului, în jurul orei 10:00, pompierii militari sunt anunțați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 despre faptul că în Salina Târgu-Ocna s-a produs un incendiu la motorul unui utilaj de exploatare minieră, în urma căruia a rezultat o victimă care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.

🔥Concomitent cu alertarea forțelor de intervenție, personalul Societății Naționale a Sării S.A. – SALROM – Sucursala Salina Târgu-Ocna încearcă stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenție existente în obiectiv și acționează pentru evacuarea obiectivului.

🚒Pentru gestionarea operativă a evenimentului, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, respectiv o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă cu echipament specific, încadrate cu nouă pompieri militari.

👨‍🚒În urma recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifestă la nivelul utilajului, cu degajări mari de fum și posibilitate de propagare. Forțele de intervenție au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și limitarea efectelor evenimentului.

✔️Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic care are drept scop pregătirea salvatorilor, testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a structurilor care ar putea fi implicate într-un astfel de eveniment.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.