Incendiu la un supermarket din Galați

Marți, 27 Februarie 2024Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Incendiu la un supermarket din Galati | imaginea 1 Pentru gestionarea eficientă a unor situații de urgență ce se pot produce în raionul de intervenție, periodic, personalul ISU Galați se pregătește periodic prin exerciții și aplicații pentru gestionarea eficientă a unor situații de urgență specifice tipului de risc, atât a personalului ISU, cât și a angajaților operatorului economic.

În cursul zilei de vineri, 23 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galați a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la un supermarket. Exercițiul a avut în vedere atingerea următoarelor obiective:

  • verificarea capacităţii de cooperare pe timpul misiunilor de intervenţie cu forţe aparţinând altor structuri participante la intervenţie;
  • perfecţionarea deprinderilor de lucru cu autospecialele /mijloacele /accesoriile noi sau utilizate rar;
  • verificarea gradului de pregătire a personalului subunităţii pentru executarea acţiunilor de intervenţie în situaţia creată;
  • verificarea funcţionării fluxului informaţional decizional;
  • verificarea cunoaşterii autospecialelor /mijloacelor /accesoriilor de intervenţie de către personalul participant la intervenţie.

Conform scenariului, la ora 11:00, prin sistemul Dispeceratul Dispeceratul Integrat ISU-SAJ AL unităţii, se primeşte un apel în care se anunța producerea unui incendiu la un hypermarket din Galați.

Ajunși la locul solicitării, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar în zonă se află o victimă surprinsă de incendiu, care nu s-a mai putut autoevacua din cauza fumului dens.

Exercițiul a vizat modul de intervenție a forțelor și mijloacelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Galați. Astfel, timpul de răspuns, modul de amplasare al tehnicii de intervenție, salvarea unor posibile victime, limitarea și stingerea incendiului, au fost itemii urmăriți la acest exercițiu.

După finalizarea exercițiului care și-a atins obiectivele, a fost efectuată o activitate de instruire a personalului din cadrul obiectivului, cu privire la regulile și măsurile ce trebuie respectate în zona pe care o deservesc, astfel încât aceștia să fie pregătiți să asigure prima intervenție în cazul producerii unei situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.