Un nou modul pentru mașinile electrice, la Poligonul Făgăraș

Luni, 12 Februarie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Un nou modul pentru masinile electrice  la Poligonul Fagaras | imaginea 1 Meseria de pompier nu aduce cu sine doar stingerea de incendii și salvarea de bunuri și de vieți. Include formare fizică continuă pentru a fi în formă, dar și cursuri și stagii de pregătire continuă pentru a putea ține pasul cu evoluția tehnologiei.

Pentru că omenirea este în curs de trecere spre mașini hybrid sau electrice, numărul lor este în continuă creștere, iar acest lucru înseamnă că pompierii se confruntă cu o nouă provocare: incendiile la mașinile electrice.

Pentru a face față acestor noi tipuri de incendii, s-au început stagii de perfecționare pentru pompierii români. Pentru că aceștia să aibă un rezultat cât mai bun în stingerea vehiculelor electrice, e foarte important ca ei să studieze atât sursele acestor incendii, cât și modalitatea de lichidare a acestora.

În perioada 6-8 februarie a.c., a avut loc stagiul LIII, 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒔̦𝒊 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒂𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕, la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate de urgență, și anume ISU Brașov, ISU Maramureș, ISU Satu-Mare și ISU Iași.

  • Prima zi a stagiului a constat în partea de teorie și s-a desfășurat în incinta Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș. Partea teoretică a inclus informații importante atât despre mașinile electrice, cum ar fi bateriile și instalațiile electrice de înaltă tensiune ale mașinilor și autobuzelor electrice, cât și despre panourile fotovoltaice.
  • A doua partea a stagiului a fost partea practică, care a avut loc pe teren, atât la dezvoltatori economici, cât și la reprezentanțe auto. Participanții la stagiu au studiat procesul de producție a bateriilor la Varta Microbattery, iar la reprezentanța auto Toyota au avut partea de o prezentare a mașinilor electrice, dar și a celor hybrid.
  • Stagiul pe teren a continuat la RAT Brașov, unde cursanții au vizualizat instalațiile de înalta tensiune și acumulatorii, dar și tehnica decuplării curentului prin heblu.
  • La MHS Trucks – MAN, cursanții au putut studia camioanele, componentele acestora, și cel mai important, li s-au prezentat mijloace de descarcerare din acestea, în deplină siguranță.

Pe această cale, este felicitată 𝒏𝒐𝒖𝒂 𝒔𝒆𝒓𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒂𝒃𝒔𝒐𝒍𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊 𝒂𝒊 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒔̦𝒊 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒂𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕. De asemenea, se adresează mulțumiri instructorilor, 𝐩𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣.-𝐬̦𝐞𝐟 𝐂𝐈̂𝐓̦𝐔 𝐑𝐚̆𝐳𝐯𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐩𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣. 𝐃𝐀𝐌𝐈𝐀𝐍 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧, dar și colaboratorilor care fac posibilă desfășurarea stagiului.

Un nou modul pentru masinile electrice  la Poligonul Fagaras | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.