Explozie urmată de incendiu la spitalul Sapoca

Marți, 19 Martie 2024Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Explozie urmata de incendiu la spitalul Sapoca | imaginea 1 Pompierii buzoieni au desfășurat, joi, 14 martie a.c., un exercițiu la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca.

Exercițiul executat în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Unitatea de Primiri Urgențe Buzău și Serviciul de Ambulanță Județean a presupus intervenția în cazul unei explozii urmată de un incendiu în zona bucătăriei spitalului.

Conform scenariului, incendiul se manifesta generalizat în zona bucătăriei fiind propagat și la clădirea cu supraveghere continuă. Trei angajați și șapte pacienți au fost surprinși în interior, fiind necesară evacuarea lor, acordarea primului ajutor medical de urgență și transportul acestora la spital.

Pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. De asemenea s-a dispus activarea Grupei Operative și deplasarea acesteia în teren. S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace:

🚒 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă; 1 autospecială de intervenție și salvare la înălțime; 1 autospecială de descarcerare; 2 autospeciale de primă intervenție și comandă; 2 autospeciale de transport personal și victime multiple; 1 punct de comandă mobil; 2 ambulanțe SMURD; 1 ambulanță SAJ; 2 autospeciale din cadrul IPJ BUZĂU; 2 autospeciale din cadrul IJJ Buzău.

Prin acest exercițiu s-a urmărit antrenarea forțelor de intervenție, dar și a personalului din cadrul obiectivului, eficientizarea timpului de răspuns, precum și verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției și modul de cooperare interinstituțional. Se adresează mulțumiri tuturor participanților pentru implicare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.