Incendiu în parcarea subterană a unui centru comercial din Bacău

Luni, 04 Martie 2024Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendiu in parcarea subterana a unui centru comercial din Bacau | imaginea 1 În cursul serii de joi, 29 februarie a.c., pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău au desfășurat un exercițiu de pregătire, privind intervenția la un incendiu produs în parcarea subterană a centrului comercial Supernova.

Alarma a sunat în jurul orei 22:00, de urgență, la locul indicat deplasându-se trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 28 de pompieri militari.

Ajunse în teren, forțele de intervenție au acționat conform scenariului, acțiunile fiind orientate către localizarea și lichidarea incendiului, evacuarea fumului din subteran și căutarea-salvarea victimelor surprinse în interior.

Pompierii băcăuani sunt mereu acolo unde este nevoie de ei, iar atunci când intervin, știu exact ceea ce au de făcut. Mai puțin vizibil este faptul că, în spatele misiunilor reușite, se află sute de ore de pregătire.

Frecvent, în subunități se desfășoară antrenamente bazate pe scenarii reale. La finalul pregătirii, pe lângă deprinderile specifice, salvatorii au înțeles că sincronizarea și lucrul în echipă sunt aptitudinile de care au nevoie, pentru a putea încheia cu bine orice misiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.