Incendiu la un operator economic din Onești

Sâmbătă, 16 Martie 2024Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendiu la un operator economic din Onesti | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 12 martie a.c., Detașamentul de Pompieri Onești a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție.

Situația tactică s-a desfășurat în incinta unui operator economic din municipiul Onești care prelucrează produse din lemn.

Conform scenariului, în jurul orei 13:00, Garda de Intervenție este anunțată prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la motorul unui utilaj de exploatare a lemnului, cu posibilitatea extinderii acestuia la o stivă de lemne din proximitate. Totodată, în urma evenimentului, a rezultat și o victimă, aceasta fiind surprinsă de incendiu.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Pompierii militari au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și limitarea efectelor evenimentului.

Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic pentru antrenarea structurilor de intervenție.

Pompierii băcăuani reamintesc faptul că pregătirea salvatorilor reprezintă o preocupare permanentă a instituției, astfel de exerciții desfășurându-se frecvent, în baza unor scenarii complexe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.