MAI informat, MAI pregătit

Sâmbătă, 30 Martie 2024Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

MAI informat  MAI pregatit | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 21 martie a.c., peste 100 de elevi și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Greci au participat la un exercițiu de alarmare – evacuare pentru cunoașterea regulilor de comportament, în cazul producerii unui cutremur în unitățile de învățământ.

Într-o situație reală, niciodată nu putem fi pregătiți în totalitate, însă cunoașterea unor reguli simple, poate face diferența.

Acest exercițiu a avut ca scop perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea acțiunilor de evacuare, în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea semnalului de alarmă de către elevi și profesori, dar și pregătirea personalului din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență local.

De asemenea, această activitate a cuprins și acțiuni teoretice și practice, privind tehnicile de acordare a primului ajutor.

Cu ajutorul voluntarilor din cadrul Programului ”Salvator din pasiune”, elevii au învățat cum pot să acționeze în cazul în care cineva apropiat se îneacă cu bolul alimentar sau este căzut inconștient. Aceștia au înțeles că atunci când este vorba despre o situație de urgență, fiecare minut contează și cât este de important să cunoaștem aceste tehnici de prim ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.