Accident chimic la combinatul Azomureș din Târgu Mureș

Marți, 23 Aprilie 2024Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Accident chimic la combinatul Azomures din Targu Mures | imaginea 1 Al patrulea exercițiu în teren desfășurat în cadrul stagiului de perfecționare “Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM”. Tema exercițiului a fost: “Accident chimic”, acesta desfășurându-se la AZOMUREȘ - obiectiv SEVESO din municipiul Târgu Mureș.

Miercuri, 17 aprilie a.c., în cea de-a treia săptămână de pregătire desfășurată în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din municipiul Târgu Mureș, a avut loc al patrulea exercițiu în teren.

Acesta a avut un grad ridicat de dificultate ca și în cazul unui eveniment/catastrofă reală, participanții au acționat operațional cât mai aproape de realitatea unei situații de urgență.

Conform scenariului, dispeceratul ISU Mureș a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incident pe platforma industrială a unui operator SEVESO în municipiul Târgu Mureș. A fost vorba despre producerea unui incendiu, urmat de explozie la un vagon cisternă încărcat cu gaze inflamabile.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

Pe această cale, se adresează mulțumiri conducerii S.C. Azomureș S.A. pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, colegilor pompieri din cadrul inspectoratului, Serviciul de Ambulanță Mureș, Serviciului de Ajutor Maltez și voluntarilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.