Atac terorist la Sala Polivalentă din Târgu Mureș

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Atac terorist la Sala Polivalenta din Targu Mures | imaginea 1 Al treilea exercițiu în teren desfășurat în cadrul stagiului de perfecționare “Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM”. Tema exercițiului a fost: “Atac terorist la o sală Polivalentă”, acesta desfășurându-se la Sala Polivalentă din municipiul Târgu Mureș.

Marți, 16 aprilie a.c., după aproape două săptămâni de teorie și exerciții virtuale efectuate în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din municipiul Târgu Mureș, a avut loc al doilea exercițiu în teren.

Acesta a avut un grad ridicat de dificultate ca și în cazul unui eveniment/catastrofă reală, participanții au acționat operațional cât mai aproape de realitatea unei situații de urgență.

Conform scenariului, dispeceratul ISU Mureș a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui atac armat la o sală cu aglomerare mare de persoane, unde era programat un concert în municipiul Târgu Mureș. Trei atacatori înarmați au deschis focul asupra participanților la concert și asupra forțelor de ordine care asigură măsurile de siguranță la acest eveniment.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

Pe această cale, se adresează mulțumiri conducerii Primăriei Târgu Mureș pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, colegilor pompieri din cadrul inspectoratului, Serviciul de Ambulanță MUREȘ, Crucea Roșie Română Filiala Mureș, Serviciului Maltez, Salvamont Mureș și voluntarilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.