Incendiu la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 15 Aprilie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Incendiu la Spitalul de Pediatrie Pitesti | imaginea 1 Educația preventivă este primordială. Este important să știi cum să previi o situație de urgență, însă și mai important este să știi cum să acționezi atunci când aceasta se produce.

Astfel, joi, 11 aprilie a.c., la Spitalul de Pediatrie Pitești, pompierii au desfășurat un exercițiu, în cadrul căruia s-a verificat modul de comportare în cazul producerii unui incendiu.

Simularea a început după un apel la numărul unic de urgență, 112, care anunța producerea unui incendiu. Imediat au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești, pentru gestionarea situației create.

Scenariul a presupus apariția unui incendiu la etajul 2 al unității spitalicești, secția chirurgie, unde, din cauza degajărilor mari de fum, mai multe persoane au rămas blocate și nu s-au mai putut evacua singure din clădire.

Obiectivul urmărit a fost de a îmbunătăți reacția personalului spitalului și a modului de organizare al primei intervenții, până la sosirea echipajelor profesioniste, dar și a capacității de răspuns și gestionarea unei astfel de situații de către pompieri. Se adresează mulțumiri tuturor participanților pentru implicare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.