Incendiu la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Marți, 23 Aprilie 2024Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la Universitatea  Lucian Blaga  din Sibiu | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu de antrenament pentru gestionarea optimă a unei situații de urgență, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Scenariul simulat a implicat un incendiu într-un birou situat la etajul II al clădirii, în care au fost surprinse victime.

La exercițiul de joi, 18 aprilie a.c., au participat peste 20 de pompieri sibieni și următoarele mijloace de intervenție: - două autospeciale de stingere cu apă și spumă; - o autospecială de stingere cu hidroperforare; - un echipaj SMURD; - o autospecială de descarcerare.

Scenariul a pus accentul pe următoarele aspecte cheie:

  • rapiditatea și eficiența intervenției: echipele de intervenție și-au testat și exersat abilitățile de intervenție în gestionarea incendiului și evacuarea victimelor într-un timp cât mai scurt și într-un mod cât mai eficient;
  • coordonarea și comunicarea: exercițiul a subliniat importanța unei comunicări eficiente între toate părțile implicate, asigurând o coordonare optimă a resurselor;
  • primul ajutor și asistența medicală de urgență: echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a acorda primul ajutor și asistență medicală victimelor;
  • protejarea bunurilor materiale: eforturile au vizat, de asemenea, limitarea impactului și protejarea bunurilor materiale, în contextul în care clădirea este monument istoric.

Acest exercițiu a fost un efort coordonat pentru a testa și îmbunătăți capacitatea de răspuns la situații de urgență și pentru a sublinia importanța pregătirii pompierilor, precum și a angajaților instituției pentru o reacție cât mai promptă și corespunzătoare.

Nu doar ca au fost testate abilitățile și pregătirea echipelor de intervenție, ci a subliniat și angajamentul ferm față de siguranța cetățenilor. Siguranța comunității este o prioritate absolută, iar exercițiile de acest tip reprezintă un pas important în asigurarea acesteia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.