Incendiu la un centru de recuperare și îngrijire persoane

Vineri, 26 Aprilie 2024Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu la un centru de recuperare si ingrijire persoane | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj este preocupat în permanență de prevenirea situațiilor de urgență și încearcă să fie în mijlocul cetățenilor cât mai des posibil, pentru a-i familiariza cu reguli și măsuri de comportare în diferite situații critice.

Astfel, pompierii militari au desfășurat luni, 22 aprilie a.c., un exercițiu de antrenament pentru gestionarea optimă a unei situații de urgență, în cadrul unui centru de recuperare și îngrijire persoane din municipiul Zalău.

Scenariul simulat a implicat izbucnirea unui incendiu într-o încăpere a clădirii, 2 pacienți fiind blocați la etajul 1 în încercarea de autoevacuare. Misiunea de căutare-salvare contracronometru a persoanelor a fost încheiată cu succes, ei fiind preluați de echipajul medical.

Acest exercițiu a avut ca scop testarea și îmbunătățirea capacității de răspuns a pompierilor la situații de urgență, accentuând totodată, importanța pregătirii lor, precum și a angajaților centrului pentru o reacție cât mai promptă și corespunzătoare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.