Incendiu la un complex comercial din Drobeta Turnu Severin

Vineri, 26 Aprilie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu la un complex comercial din Drobeta Turnu Severin | imaginea 1 Exercițiu de antrenament în cazul producerii unui incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat și desfășurat, luni, 22 aprilie a.c., un exerciţiu de antrenament, cu forțe în teren, privind intervenția în cazul producerii unui incendiu în bucătăria unui complex comercial din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Conform scenariului exercițiului, în timpul programului de lucru, un angajat a observat fum în incinta bucătăriei, anunțând imediat serviciile de urgență prin apelarea numărului 112. Alți doi angajați au încercat să stingă incendiul, ce a cuprins plitele electrice, folosind un stingător, dar din cauza fumului dens aceștia și-au pierdut cunoștința.

La locul evenimentului, s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD.

Pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului, care risca să se propage cu repeziciune la întregul complex comercial. De asemenea, aceștia au acționat cu două echipe de căutare-salvare pentru identificarea și extragerea victimelor din zona de risc, dar și pentru transportarea acestora până la echipajul de prim ajutor calificat SMURD.

➡️Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice și verificarea viabilității documentelor de conducere, standardelor și procedurilor operaționale pentru gestionarea unei intervenții cu un grad ridicat de complexitate.

➡️De asemenea, obiectivele au fost perfecționarea deprinderilor și conducerea acțiunilor de intervenție, reducerea timpului de răspuns în situații limită și antrenarea personalului privind aplicarea tehnicilor de salvare și acordarea primului ajutor victimelor.

ℹ️𝘐̂𝘯 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘪̂𝘮𝘣𝘶𝘯𝘢̆𝘵𝘢̆𝘵̧𝘪𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘢𝘱𝘢𝘤𝘪𝘵𝘢̆𝘵̧𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘳𝘢̆𝘴𝘱𝘶𝘯𝘴, 𝘱𝘰𝘮𝘱𝘪𝘦𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘴𝘶𝘣𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢̆𝘵̧𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵̧𝘪𝘦 𝘢𝘭𝘦 𝘐𝘯𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳𝘢𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘚𝘪𝘵𝘶𝘢𝘵̧𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘜𝘳𝘨𝘦𝘯𝘵̧𝘢̆ ,,𝘋𝘳𝘰𝘣𝘦𝘵𝘢” 𝘢𝘭 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵̧𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘔𝘦𝘩𝘦𝘥𝘪𝘯𝘵̧𝘪 𝘥𝘦𝘴𝘧𝘢̆𝘴̧𝘰𝘢𝘳𝘢̆ 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘥𝘪𝘤 𝘮𝘪𝘴𝘪𝘶𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘶𝘯𝘰𝘢𝘴̦𝘵𝘦𝘳𝘦 𝘴̦𝘪 𝘦𝘹𝘦𝘳𝘤𝘪𝘵̦𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘯𝘵𝘳𝘦𝘯𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.