Incendiu violent la o fabrică de prelucrare a maselor plastice

Marți, 30 Aprilie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent la o fabrica de prelucrare a maselor plastice | imaginea 1 Un incendiu violent s-a produs la o fabrică de prelucrare a maselor plastice din Zona Industrială a municipiului Botoșani.

Din cauza fumului dens și a blocării căilor de evacuare, doi muncitori nu au reușit să iasă din clădire, fiind dați dispăruți. Ca urmare a degajărilor mari de fum, pentru protecția populației din zonă, a fost emis un mesaj RO-ALERT.

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni. Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc în municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și în orașul Săveni.

Pe timpul simulărilor, pompierii au intervenit pentru căutarea-salvarea persoanelor dispărute, limitarea propagării flăcărilor și alarmarea populației. La fel ca în situațiile reale, salvatorii au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

La simulări au participat forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani și Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Botoșani. Se adresează mulțumiri tuturor pentru implicare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.