Pregătire continuă pentru scafandrii botoșăneni

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Pregatire continua pentru scafandrii botosaneni | imaginea 1 Pentru scafandri, pregătirea este foarte importantă, iar schimburile de experiență sunt întotdeauna bine venite.

Sâmbătă, 6 aprilie a.c., scafandrii botoșăneni s-au aflat la Lacul de acumulare Stânca-Costești și s-au antrenat alături de colegii din județul Iași.

Sesiunea de pregătire a inclus scufundări în apa lacului, la adâncimi de până la șapte de metri.

Scafandrii au nevoie de rezistență fizică și psihică pentru a ști cum să gestioneze orice situație dificilă ce poate apărea pe timpul scufundărilor, indiferent de mediul în care intervin sau de temperaturi.

De aceea, echipele au simulat acțiuni de căutare-salvare și au avut în vedere verificarea permanentă a echipamentului și siguranța pe timpul exercițiilor.

De fiecare dată, orele de pregătire sunt tratate cu responsabilitate, fiind un bun prilej pentru a-și perfecționa tehnicile de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.