10 persoane rănite în urma unei explozii

Sâmbătă, 04 Mai 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

10 persoane ranite in urma unei explozii | imaginea 1 Atenție, exercițiu❗️Zece persoane au fost rănite în urma unei explozii produse la un autocamion încărcat cu acetilenă și clor, în incinta unui operator economic care oferă servicii logistice pentru diferite sectoare industriale, chimice, farmaceutice sau alimentare.

Explozia a fost urmată de un incendiu, persoanele fiind surprinse într-unul dintre depozitele societății, în care se aflau mai multe recipiente cu produse periculoase. Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren ce a avut loc, marți, 30 aprilie a.c., în localitatea Bolintin Deal.

Prima intervenție a fost asigurată de angajații obiectivului, care au reacționat rapid în momentul în care a sunat alarma și de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență. Concomitent, au fost alertați pompierii, inclusiv echipajul CBRN.

În urma măsurătorilor efectuate, din cauza scurgerilor semnificative de clor, a fost necesară evacuarea populației din zonă și transmiterea unui mesaj Ro-Alert referitor la dispersia de gaze toxice, pe raza a patru localități.

Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical, răniților. Pe de altă parte, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la restul obiectivului.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentelor Bolintin Deal și Giurgiu, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Bolintin Deal și Ulmi, dar și ai operatorului economic.

La intervenție a participat și Centrul de Comunicații al Punctului de Comandă Mobil. Se adresează mulțumiri tuturor pentru sprijinul acordat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.