Situaţie de urgenţă produsă la un operator economic

Luni, 27 Mai 2024Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Situatie de urgenta produsa la un operator economic | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmbovița a organizat și desfăşurat joi, 23 mai a.c., un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă produse la un operator economic din localitatea Doicești.

Situația tactică generală a presupus declanșarea unor evenimente majore, în care au fost implicate substanțe periculoase.

În cadrul acestui exercițiu s-au urmărit testarea viabilității Planului de Urgență Externă, stabilirea necesarului privind completarea sau actualizarea planului, antrenamentul în conducerea și coordonarea forțelor în situația declanșării unor evenimente majore.

În acestea sunt implicate substanțe periculoase, cu efecte în afara amplasamentului, antrenamentul forțelor de intervenție din obiectiv pentru realizarea unei reacții optime în raport cu evenimentul major produs, înștiințarea, avertizarea, alarmarea și informarea forțelor de intervenție, autorităților publice cu responsabilități în domeniul gestionării situațiilor de urgență și populației, realizarea unei bune cooperări între structurile participante la intervenție, precum și functionarea fluxului informațional-decizional.

Se adresează mulțumiri tuturor participanților pentru implicarea în exercițiu!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.