Stagiu de perfecționare la ISU Constanța

Sâmbătă, 01 Iunie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Stagiu de perfectionare la ISU Constanta | imaginea 1 În perioada 20 - 31 mai a.c., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară cea de-a doua serie a stagiului de perfecționare Conducerea intervențiilor în situații de urgență (ICS), în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “DOBROGEA” al județului Constanța.

În cadrul acestuia, ofițeri pompieri din structura Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din centrele operaționale și din comanda subunităților de intervenție își consolidează cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției.

Stagiul de perfecționare urmărește aprofundarea și consolidarea cunoștințelor precum și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs, de evoluția situației operative, organizarea și desfășurarea Punctului Operativ Avansat și a Punctului de Comandă Mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență.

De asemenea, se vor pune în aplicare funcțiunile de sprijin ale Punctul Operativ Avansat-Metoda de Raționament Tactic(MRT), conducerea echipelor în misiuni de căutare-salvare urbană, comunicarea în situații de urgență, siguranța personalului operativ la intervenții, precum și cooperarea interinstituțională și inclusiv modul de acțiune al ONG-urilor în situații de urgență.

Totodată, în cadrul stagiului de perfecționare sunt organizate trei exerciții folosind realitatea virtuală prin intermediul simulatorului XVR și patru exerciții în teren, simulând scenarii cat mai apropiate de cele întâlnite în activitățile reale, asimilate următoarelor tipuri de risc:

  • incendii: incendiu la o sală cu aglomerări de persoane;
  • accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport aerian: accident la un aerodrom;
  • accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport și depozitare produse periculoase: incendiu la un depozit de materiale;
  • accidente, avarii, explozii și incendii în industrie: accident la un operator economic clasificat SEVESO.

În cadrul stagiului participă 18 cursanți din cadrul următoarelor structuri: ISUJ AG, BR, CL, CT, DJ, DB, GR, MH, OT, PH, TL, TR, VL, ISU-BIF, IGSU-CON.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.