Trei zile pentru prevenirea dezastrelor

Vineri, 07 Iunie 2024Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Trei zile pentru prevenirea dezastrelor | imaginea 1 Cele 3 zile pe care salvatorii le-au dedicat prevenirii dezastrelor s-au terminat! Ce au realizat?

Sute, poate mii de oameni de toate vârstele care i-au vizitat au plecat acasă, fie încântați de abilitățile extraordinare pe care le au câinii specializați în misiuni de căutare-salvare din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, fie impresionați de tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști pe timpul misiunilor de salvare, sau cu informații extrem de importante privind modul de comportare în diferite situații de urgență!

O activitate dedicată în mare parte populației pentru conștientizarea riscurilor, dar și un bun prilej pentru pompieri ca structură specializată în gestionarea situațiilor de urgență pentru a se testa abilitățile de cooperare cu o structură civilă care și-a dedicat o mare parte din timp pregătirii pentru salvarea vieților cu ajutorul celor mai buni prieteni ai omului - câinii.

Au testat abilitățile de căutare de sub dărâmături a victimelor unui cutremur major de către câini specializați și foarte bine antrenați. Situația tactică a presupus prăbușirea mai multor clădiri, iar mai multe persoane au fost surprinse sub dărâmături.

Timpul într-o astfel de intervenție are un rol esențial, tocmai de aceea este foarte important să aibă la dispoziție câini specializați în astfel de misiuni, care prin simțurile lor extraordinare și prin antrenamentele la care sunt supuși au capacitatea de a salva cu adevărat vieți.

Pompierii gorjeni au ales o zonă foarte grea, pentru desfășurarea acestui exercițiu, o suprafață foarte mare de acoperit, mai multe clădiri dezafectate supraetajate, sperând astfel să testeze la maxim capacitățile celor 13 câini pe care i-au avut la dispoziție.

Deși aveau îndoieli că toate cele 8 victime plasate minuțios vor fi descoperite de câini, spre surprinderea lor, s-a dovedit o adevărată joacă pentru ei, iar victimele au fost găsite într-un timp record.

Trebuie precizat faptul că o parte dintre acești câini au participat la misiuni de căutare a victimelor de sub dărâmături în Turcia, în urma cutremurelor care s-au produs și ale căror efecte le-am văzut cu toții în mass-media.

Este prima colaborare pe care au avut-o cu Clubul Câinilor Utilitari, Asociația Energie Inteligentă și Academia Titi Aur, dar cu certitudine colaborarea lor va continua și pe viitor, atât prin activități dedicate conștientizării populației cu privite la riscuri, dar și prin exerciții prin care să se antreneze pentru căutarea și salvarea persoanelor din diferite medii.

Se adresează mulțumiri Clubului Câinilor Utilitari pentru tot ceea ce fac și felicitări câinilor lor care și-au dovedit abilitățile și inteligența! Mulțumiri Asociației Energie Inteligentă pentru inițiativă! Mulțumiri Academiei Titi Aur pentru că se implică activ în activități de conștientizare și implicit reducerea numărului de accidente rutiere!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.