Un nou modul de perfecționare

Marți, 25 Iunie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Un nou modul de perfectionare | imaginea 1 Pentru că tehnologia este într-o permanentă evoluție, iar salvatorii trebuie să se adapteze noilor provocări aduse de aceasta, se continuă șirul modulelor pentru mașinile electrice și panourile fotovoltaice, pregătind pompieri din toată țara pentru eventualele intervenții cauzate de acestea.

Pentru rezultate cât mai bune în stingerea vehiculelor electrice, e foarte important ca ei să studieze atât sursele acestor incendii, cât și modalitatea de lichidare a acestora.

➡️ În perioada 18 - 20 iunie a.c., a avut loc stagiul LIII, 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒔̦𝒊 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒂𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕, la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate de urgență, și anume ISU Covasna, ISU Harghita, ISU Sibiu și ISU Hunedoara.

Partea teoretică include informații importante atât despre mașinile electrice, cum ar fi bateriile și instalațiile electrice de înaltă tensiune ale mașinilor și autobuzelor electrice, cât și despre panourile fotovoltaice.

A doua parte a stagiului cuprinde partea practică, care a avut loc pe teren, atât la dezvoltatori economici, cât și la reprezentanțe auto. Participanții la stagiu au studiat procesul de producție a bateriilor, iar la reprezentanțele auto partenere au avut partea de o prezentare a mașinilor electrice, dar și a celor hybrid.

Stagiul pe teren a continuat la RAT Brașov, unde cursanții au vizualizat instalațiile de înaltă tensiune și acumulatorii, dar și tehnica decuplării curentului prin heblu. La MHS Trucks – MAN, cursanții au putut studia camioanele, componentele acestora, și cel mai important, li s-au prezentat mijloace de descarcerare din acestea, în deplină siguranță.

👏 Pe această cale, se adresează felicitări 𝒏𝒐ii 𝒔𝒆𝒓𝒊i 𝒅𝒆 𝒂𝒃𝒔𝒐𝒍𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊 𝒂𝒊 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒔̦𝒊 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒂𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕.

🤝 De asemenea, se adresează mulțumiri instructorilor, care cu răbdare, cursuri antrenante și interactive, reușesc să formeze noi serii de pompieri mai pregătiți pentru noile provocări privind intervențiile la incendiile de autoturisme electrice și panouri fotovoltaice. Totodată, se adresează mulțumiri colaboratorilor, care fac posibilă desfășurarea stagiului!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.