Zilele Prevenirii Dezastrelor

Luni, 10 Iunie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Zilele Prevenirii Dezastrelor | imaginea 1 Uneori, încercările pompierilor de a salva viețile oamenilor prinși sub dărâmături, în urma unor dezastre naturale, pot fi în zadar fără ajutorul oferit de patrupede.

De aceea, un câine bine antrenat poate salva vieți alături de o echipă de pompieri.

Echipa formată din Plt. adj. Dragolea Cristian Cornel și cățelușa Hera a participat la 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐃𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 organizate în municipiul Târgu Jiu.

Aceștia au participat la un antrenament de căutare-salvare în mediul urban, în care mai multe victime surprinse de dărâmături au fost căutate de cei 13 câini specializați.

Misiunea s-a dovedit a fi una ușoară pentru necuvântătoare, descoperind cele 8 victime plasate minuțios în timp record.

Un eveniment de succes, care a adus în atenția populației riscurile care pot apărea și modul în care structurile specializate în gestionarea situațiilor de urgență intervin la nevoie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.