Situație de urgență generată de accidente majore

Marți, 02 Iulie 2024Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Situatie de urgenta generata de accidente majore | imaginea 1 Joi, 27 iunie a.c., începând cu ora 12:00, a avut loc un exercițiu cu tema: Gestionarea unei situații de urgență generată de accidente majore cu implicații în afara amplasamentului și testare a Planului de Urgență Externă la un operator economic SEVESO de nivel superior.

Acesta a avut loc în municipiul Târgu Mureș pe strada Budiului, mai exact, în curtea operatorului economic S.C. DAFCOCHIM S.R.L. În cadrul exercițiului a fost testat Planul de Urgență Externă al operatorului economic S.C. DAFCOCHIM S.R.L.

Principale obiective au fost:

  • cooperarea între structurile cu responsabilități în planul de urgență externă;
  • realizarea în timp scurt a măsurilor și acțiunilor de protecție și intervenție în caz de accident major;
  • antrenarea personalului de conducere în organizarea, pregătirea, coordonarea și desfășurarea exercițiului;
  • antrenarea cadrelor cu funcții de conducere și a celor care încadrează grupa operativă;
  • antrenarea personalului de serviciu din cadrul dispeceratului;
  • perfecționarea deprinderilor personalului pentru executarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență;
  • organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere a incendiilor, salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență.

S-a încercat simularea unor scenarii cât mai aproape de realitate, scenarii care nu au fost cunoscute de participanții la exercițiu. În acest sens, jucătorii, au trebuit să execute misiunea cu maximă responsabilitate și atenție. Atât situațiile reale, cât și exercițiile, îi ajută pe salvatori să devină mai buni, mai experimentați și mai siguri pe ei.

Pentru buna desfășurare a exercițiului, din partea ISU Mureș au fost alocate 34 de cadre militare, comanda unității, două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, Autospeciala CBRN, Autospeciala Transport Roboți, Autospeciala Hidroperforare, APIC cu un ventilator, Autoscara Mecanică, Complet Pernă de Salvare, Punctul de Comandă Mobil, două ambulanțe SMURD, un ATPVM, 10 voluntari din pasiune, patru cadre din partea Inspectoratului Județeande JandarmiMureș, patru cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș, șapte cadre din partea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, 20 de cadre militare din partea MAPN, reprezentanți din partea Crucea Roșie filiala Mureș și angajați ai operatorului economic împreună cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență S.C. DAFCOCHIM S.R.L.

Se adresează mulțumiri tuturor celor implicați!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.