O nouă promoţie a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Marți, 01 Iulie 2014Prahova

O noua promotie a Scoalii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila  Pavel Zaganescu  Boldesti | imaginea 1 Marţi, 01 iulie a.c., Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti a găzduit ceremonia de acordare a gradului militar de sergent major celor 50 de absolvenţi - promoţia 2014, calificarea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă.

La această festivitate au participat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), secretar de stat dr. Raed ARAFAT, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae CORNEA, reprezentanţi ai conducerii inspectoratelor judeţene şi ai autorităţilor judeţene şi locale, precum şi o delegaţie din Germania.

În cadrul ceremoniei, inspectorul general, colonel dr. Nicolae CORNEA i-a felicitat şi i-a încurajat pe cei care s-au alăturat colegilor din promoţiile anterioare în nobila misiune de apărare a vieţilor, bunurilor, valorilor patrimoniului naţional şi mediului înconjurător. La rândul său, secretarul de stat dr. Raed ARAFAT le-a urat bun venit în rândurile angajaţilor MAI, menţionând că această meserie nu este una uşoară, însă împreună, generaţii după generaţii de salvatori, au datoria de a respecta jurământul sacru faţă de ţară.

O noua promotie a Scoalii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila  Pavel Zaganescu  Boldesti | imaginea 2 De asemenea, oficialul a dat citire mesajului pe care viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, l-a adresat tinerilor cu ocazia absolvirii promoţiei 2014 a şcolilor de agenţi şi subofiţeri ale MAI: „Din această zi, primiţi un nou statut şi deveniţi parte a unui sistem care reprezintă unul dintre cei mai importanţi piloni ai statului de drept. Începând de astăzi, veţi ajunge la noile locuri de muncă unde va trebui să vă integraţi, să formaţi echipă cu oameni experimentaţi, de la care veţi avea ce învăţa. Luaţi ce este mai bun de la fiecare şi, la rândul dumneavoastră, daţi echipei ce este mai bun”

Pe placa de onoare a şcolii a fost inscripţionat numele şefului de promoţie DOLOFAN-DRĂGUŢ C-tin ALIN, absolvent cu media 9,50.

De-a lungul timpului, această instituţie de învăţământ s-a aflat într-un neîncetat proces de transformare, modernizare şi perfecţionare, atât din punct de vedere managerial, cât şi funcţional, urmărind cu consecvenţă îmbunătăţirea programelor de studii, creşterea calităţii serviciilor educaţionale şi ridicarea gradului de pregătire a personalului. Seriile care au trecut pragul unităţii de referinţă şi-au dovedit pe deplin capabilităţile în timpul misiunilor încredinţate, dovedind pe lângă asumarea responsabilităţii profesionale şi coerenţă, promptitudine şi discernământ în faţa provocărilor.

O noua promotie a Scoalii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila  Pavel Zaganescu  Boldesti | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.