Avansări în grad la termen pentru pompierii vasluieni

Duminică, 03 August 2014Vaslui

Avansari in grad la termen pentru pompierii vasluieni | imaginea 1 În fiecare an, în ziua de 1 august, cadrele militare din Ministerul Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansaţi în gradul următor. Este şi cazul a 35 de cadre din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Astfel, patru subofiţeri au fost avansaţi de la plutonier adjutant la gradul de plutonier ajutant şef, douăzeci de subofiţeri au fost avansaţi de la plutonier major la plutonier adjutant, zece cadre au fost avansate de la plutonier la plutonier major şi un cadru de la sergent major la plutonier. Cadrele avansate desfăşoară activităţi specifice de intervenţii operative şi funcţii de sprijin în următoarele structuri: doi subofiţeri în cadrul inspectoratului, 17 subofiţeri în cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, nouă subofiţeri în cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad şi şapte subofiţeri în cadrul Secţiei de Pompieri Huşi.

Avansari in grad la termen pentru pompierii vasluieni | imaginea 2 Într-un cadru festiv cei 35 de subofiţeri au fost avansaţi şi felicitaţi de către inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, colonel Neculai Olaru. În discursul rostit în faţa întregului personal adunat pentru a participa la acest moment festiv, col. Neculai Olaru a menţionat că „în cariera unui militar, pe lângă înaintarea în funcţie, înaintarea în grad este un eveniment foarte important, care rămâne în memorie ca un moment de referinţă”. Colegii prezenţi la ceremonia de avansare au avut ocazia de a-i felicita la rândul lor pe cei care, începând cu această dată, au trecut la o nouă etapă a carierei militare.

Avansari in grad la termen pentru pompierii vasluieni | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.