26 de salvatori au fost înaintați în grad la termen

Marți, 02 August 2016Sibiu

26 de salvatori au fost inaintati in grad la termen | imaginea 1 Ziua de 29 iulie, reprezintă pentru cadrele militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, o zi de împlinire și de bucurie în același timp, deoarece este ziua în care după îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și parcurgerea stagiului în grad, salvatorii sunt avansați în treaptă ierarhică următoare.

Astfel, un număr de 26 de salvatori din care 4 ofițeri, un maistru militar și 21 de subofițeri sunt recompensați cu înaintarea în gradul următor, acesta fiind rezultatul a patru sau cinci ani de muncă, a confirmării maturității profesionale și a dezvoltării capacităților operaționale în domeniul situațiilor de urgență.

Ceremonia militară organizată cu prilejul înaintării în grad la termen a celor 26 de salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a avut loc vineri, 29 iulie a.c. începând cu ora 08.00, la sediul unității.

În cadrul ceremoniei, s-a dat citire Ordinului Ministrului de avansare în grad a 4 ofițeri, iar apoi s-a dat citire Ordinului Inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu de avansare a unui maistru militar și a celor 25 de subofițeri.

26 de salvatori au fost inaintati in grad la termen | imaginea 2 Înmânarea noilor însemne de grad și felicitarea celor avansați s-a făcut de către domnul inspector șef, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, care a transmis pe rând felicitări cadrelor militare avansate astăzi pentru munca depusă, rezultatele bune pe care le-au obținut și profesionalismul dovedit de-a lungul timpului. De asemenea, le-a mulțumit pentru devotamentul și tenacitatea dovedită în sprijinul populației la misiunile încredințate.

Totodată, Ziua Imnului Național a fost sărbătorită de cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, unul dintre simbolurile naționale cele mai importante ale oricărei țări, alături de drapel și stemă.

Manifestările dedicate acestui eveniment au debutat în cadrul ceremonialului de avansare, cu arborarea Drapelului, intonarea Imnului Național și prezentarea unui material privind istoricul și însemnătatea Imnului Național și au continuat cu participarea cadrelor la ceremonialul militar și religios desfășurat la ”Monumentul ostașului din toate timpurile”.

26 de salvatori au fost inaintati in grad la termen | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.