Bilă neagră: Departamentului pentru Situații de Urgență pentru subscrierea la separarea Pompieri,SMURD

Sâmbătă, 24 Februarie 2018București

Bila neagra  DSU pentru subscrierea la separarea Pompieri SMURD | imaginea 1 O bilă neagră revine Departamentului pentru Situații de Urgență care în ciuda nemulțumirii stârnite de sondajul care separă Pompierii în pompieri și angajați SMURD, menține pe siteul oficial al instituției un comunicat care titrează cu literă de-o șchioapă această separare.

Astfel, onor insituția care joacă rol de coordonator al celor mai iubiți militari, le dă acestora o nemeritată, revoltătoare și rușinoasă palmă dând legitimitate unui sondaj care RUPE la propriu SMURD-ul de Pompieri.

Desigur, mințile luminate de la DSU explică în text cam ce înseamnă pentru dumnealor "angajați SMURD": echipajele SMURD care includ personalul din unitățile de primiri-urgențe, medici, asistenți, piloți. Afirmație certată rău cu legea pentru că SMURD neavând personalitate juridică nu poate avea angajați. În plus, medicii și asistenții, personalul de la primiri-urgențe, se regăsesc pe statul de plata al Spitalelor Județene, iar piloții pe statul de plată al Inspectoratului General de Aviație. În altă ordine de idei, ponderea acestora în structura Pompieri-SMURD este extrem de mică, undeva la maxim 5%. Iar omuleții roșii omniprezenți care intervin în cazuri de urgențe medicale pe mașinile la fel de roșii ca și echipamentul lor, sunt POMPIERI MILITARI angajați ai inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Așa, cam un procent de 95% din "angajații SMURD". Sau chiar mai mult.

Dacă tot vrem să-i separăm, puteau fi chestionați respondenții cât credit dau personalului de la UPU și piloților. Având în vedere dramele care se succed în UPU din cauza unui sistem medical în colaps, rezultatele n-ar fi fost la fel de mângâietoare pentru orgoliu. Deh!

Reamintim pe această cale Departamentului pentru Situații de Urgență că există totuși o diferență majoră între pompieri și angajații SMURD - adică medici, asistenți UPU: salariile. Dacă salariile nete ale omuleților roșii paramedici - pe numele lor adevărat din statul de plată subofițeri operativi - sunt cuprinse între 1100 și 3100 de ron, cele de la UPU sau de la Ambulanță se învârt în jurul pragului de 5000 de ron, sărindu-l lejer în cazul medicilor. Deci, da, Pompieri, SMURD.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.